Friday, March 27, 2015

Despre vise vechi si noi

Doamne... nici nu știu cu ce să încep.
Uneori visăm, și visăm cu ochii deschiși, și facem lucruri, sperând că poate într-o zi ni se va împlini visul... Uneori se împlinește, alteori nu (e o vorbă: "dacă e să fie...").
Dar și dacă se împlinește, nu e mereu atunci când (sau cum) am vrea noi... ne poate lăsa să așteptăm chiar și ani întregi. Poate că uneori chiar și uităm că am avut acel vis. E ca și cum.. se pune praful pe el, nu-l mai ștergem, poate pentru că au apărut între timp alte priorități, alte vise pe care să le menținem curate și strălucitoare și la care lucrăm și șlefuim zi de zi...
Iar uneori.... Acel vis din trecut, vine peste tine ca un tăvălug și totul se întâmplă într-un fel absolut năucitor, în care simți nevoia să te oprești, să te uiți la situație și să te întrebi: "oare chiar mi se întâmplă asta?? E incredibil!"
E incredibil cum un vis uitat poate reveni cu atâta forță încât să simți că îți fuge pământul de sub picioare și nu te mai lasă să dormi noaptea de încântare și de anticipare! Vai...

......
În timpul liceului am fost mare fană Nightwish. Fană nu în sensul obișnuit, că "îmi plăcea vreun membru al trupei" sau că mi se părea "cool". Ci... fană la modul că muzica lor mă inspira, îmi dădea aripi, mă făcea să mă simt într-o altă lume, mai bună, mai pură, mai plină de inocență. Versurile îmi mergeau la suflet, orchestrația, instrumentalele, TOTUL mi se părea atât de perfect, atât de.. maiestuos, că mi se făcea pielea găinii când ascultam unele piese.Am fost la două concerte, am făcut o expoziție pentru ei. Dar nu oricum.. în liceu mereu spuneam: "eu voi face o expoziție pentru Nightwish, iar ei vor veni să o vadă!"
..iar colegii spuneau: "Pf.. da. Sigur. Dream on..."
 Sună logic, nu? Cine mă credeam?

Și totuși.. la terminarea facultății, am făcut expoziția. Și au venit să o vadă! A fost cel mai mare vis împlinit pentru mine. A fost minunat să îi aud spunând (încet, pentru ei): "this is good stuff. This is very good stuff..."
Nici nu le-am luat autografele atunci :)) Dar nici nu a contat, eu nu asta îmi dorisem. Dorința mea a fost să dau înapoi ceva din ce am primit, să transmit vizual ce experimentam din muzica, din concertele lor... Și.. am reușit!  (toate tablourile le puteți vedea aici)

După aceea, lumea mă întreba: "păi și acum? ce-o să faci? îi contactezi să lucrezi pentru ei? poate să le faci o copertă de album.." iar eu mereu spuneam: "nu îi contactez. Dacă e, poate mă contactează ei pe mine :)) Mi-aș dori să mă cheme la ei acolo în vizită, dar nu mă agit prea tare, până la urmă mai am și alte priorități în viață" :))
Apoi timpul a trecut.. mi-am văzut de treabă, au trecut și studiile de master, au trecut încă 3 ani.... eu m-am apucat de ilustrații pentru copii (ce mi se potrivește cel mai bine), între timp au mai scos și ei două albume, care deși erau frumoase.. nu mă atingeau la fel. Mi-am schimbat și eu gusturile muzicale, trecând la ceva mai.. liniștit :D ,iar Nightwish a rămas ca o amintire frumoasă într-o cutiuță specială în sufletul meu. Și dorința de a merge în Finlanda.. undeva în fundul cutiuței, pe care și așa s-a cam pus praful :)

....Back to 2015:
Iar acum.. doamne, ACUM, au scos un album, care mă atinge din nou, în același fel în care o făceau albumele vechi. Un album atât de pozitiv, care culmea, are că temă recurentă fix grandoarea vieții, minunăția de lume în care trăim, diversitatea speciilor... "Endless forms most beautiful"... E un album care îți dă o altă perspectivă asupra vieții și te lasă umil în fața creației. Simt că se potrivește atât de bine cu ideea pe care doresc eu să o transmit (cel puțin prin desenele cu Lia), a relației strânse dintre om (personaj) și natură, și tot ce ne înconjoară.....


Dar nu numai atât...
Am fost invitată (eu si alți câțiva artiști din lume) să merg fix acolo, în orășelul lor natal, pentru 10 zile, să pictez și să desenez, și apoi să facem o expoziție... plus, să învățam finlandeză, să ne întâlnim cu membrii trupei, cu familia lor ... Ni se asigură cazare, masă, saună, mașină de spălat :)) etc...
 ...și tot ce trebuie să plătim noi este transportul până acolo și retur!

 Mai devreme am cumpărat biletele de avion.
 Visez oare?


"Cherish the moment, tower the skies
Don't let the dreamer fade to grey like grass
No falling for life, a gain for every loss
Time gathered me but kept me flying"

No comments:

Post a Comment